ריזוטו פטריות
ריזוטו תמיד נראה ממש קשה להכנה, להיפך, תנסו ותבינו כמה שזה קל וטעים
מצרכים
חבילה אחת של פטריות יער, פרוסות
אחד בצל יבש חתוך לקוביות
שתי שיני שום קצוצות
כוס אורז מיוחד לריזוטו
מעט אגוז מוסקט מגורר, פלפל שחור, מלח ים
כ 6 כוסות ציר עוף/ירקות, חמות
כוס וחצי יין לבן טוב
מאתיים גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
אופן ההכנה
בסיר רחב וכבד, מחממים מעט שמן זית, מוסיפים את הבצל, עד להזהבה קלה
ואח"כ את השום והפטריות
מוסיפים את התבלינים
לאחר כ 5 דק׳, מוסיפים את האורז ומערבבים כדקה
מוסיפים את היין
ומערבבים כל הזמן (זה הסוד בריזוטו), ברגע שנגמרו לחלוטין הנוזלים בסיר, מוסיפים
כוס וחצי ציר, מערבבים, וכך הלאה
מידיי פעם טועמים, בכדי לבדוק את רכות האורז
לבסוף מוסיפים את הגבינה, מערבבים ומגישים
בתיאבון