אין ספק שזו העוגה הכי טעימה שיש
מכינה אותה שוב ושוב כבר כל-כך הרבה שנים
והיא תמיד מוצלחת
פשוטה להכנה וטעימה טעימה
מצרכים:
ארבע ביצים מופרדות
אחד ורבע כוס סוכר
חצי כוס שמן חמניות
חצי כוס מיץ לימון
גרדת לימון מלימון שלם
כפית תמצית וניל
אחד ורבע כוס קמח תופח
קורט מלח
4-5 תפוחים/פרי אחר
אופן ההכנה
מקציפים את החלבונים, עם מעט מלח והסוכר, עד לקבלת קצף יציב, אבל לא קשה מידיי
בקערה נפרדת, מערבבים את כל ה"רטובים" עד לקבלת בלילה כמעט אחידה
מקפלים בעדינות את הבלילה ואת הקמח לקצף הביצים, עד לקבלת מסה אחידה
מחממים תנור ל 180 מעלות ומורחים תבנית אפייה בשומן
בתבנית מניחים את התפוחים המגולענים והחתוכים
שופכים מעל את הבלילה
מפזרים שקדים/אגוזים ואופים למשך כחצי שעה
כדאי לבדוק עם קיסם, אם האמצע מוכן
בתיאבון
אשמח שתכתבו לי איך יצא, ואם אתם מפרסמים את המתכון, בבקשה לתת קרדיט
]]>חג שמח
עוגיות צנים פירות יבשים ואגוזים
כמות: 2 אינגליש
בתיאבון
]]>אחד הממרחים הבסיסיים וברשימת "החובה שיש במקרר" הוא ממרח הפסטו
אפשר לנסות עם כל "ירוק" אחר
שווה לנסות
החומרים
אחד צרור רוקט/בזיליקום שטוף היטב ונקי מגבעולים
חצי כוס שמן זית משובח
200 גרם פיסטוקים/אגוזי מלח/צנוברים/שקדים, קלויים קלות
מלח גס ופלפל גרוס
מעט אגוז מוסקט
שן שום גדולה
פלפל ירוק חריף ללא גרעינים
כף מיץ לימון
שתי כפות פרמזן (לא חובה) משובח
אופן ההכנה
מכניסים את כל המצרכים למעבד מזון, עם להב פלדה
וקוצצים ב"פולסים" עד לקבלת המרקם הרצויי
מכניסים לצנצנות נקיות ומכסים במעט שמן זית, לשמירת הטריות
בתיאבון
]]>כששירי, ממגזין מנטה, פנתה אליי, להכין מתכוני פרי מלוחים, ישר קפצתי על המציאה, והמוח שלי, החל לראות צבעים, טעמים וצורות, מכאן הדרך היתה קצרה לבית האריזה של דן וזיו, שכניי החקלאים, שמגדלים אננס משובח, קניתי, ניסיתי, דייקתי טעמים והנה המתכון לפניכם
ארוחה צמחונית משובחת
החומרים
אננס אחד מקולף ופרוס ל 8
מלח גס ופלפל שחור
כפית צ'ילי גרוס גס
שתי כפות שמן זית
שתי שיני שום קצוצות
ס"מ וחצי ג'ינג'ר טרי קצוץ
כפית קליפת לימון/תפוז מגורדת
חמישה ענפי רוזמרין טרי
כף סילאן
כף רוטב סויה
שתי כפות אגוזי מלך שבורים
להגשה
כוס פולי סויה קלופים וחלוטים
פלפל צ'ילי אדום פרוס דק
אופן ההכנה
מחממים מחבת רחבה וקולים קלות את המלח הגס, הפלפל והצ'ילי
יוצקים על התבלינים את שמן הזית, מוסיפים את השום, הג'ינג'ר וקליפת הלימון, ומטגנים מספר שניות
מוסיפים למחבת את הרוזמרין, אגוזי המלך, הסילאן והסויה
מכניסים לחמבת את פרוסות האננס, ומצפים אותן ברוטב, משני הצדדים
מסדרים את פרוסות האננס בצלחת הגשה, יוצקים מעל את נוזליי הצלייה, מפזרים מלמעלה את פוליי הסויה (אדממה) ואת הצ'ילי הטרי
בתיאבון
]]>
מצרכים
500 גרם קמח רב תחליתי ללא גלוטן
300 גרם מים בטמפרטורת החדר
8 גרם שמרים יבשים
35 גרם שמן זית איכותי
30 גרם סוכר
10 גרם מלח דק
לציפויי אפשר ביצה עם סומסום
אופן ההכנה
בקערת המיקסר שמים קודם את הנוזלים, הסוכר, השמרים ומעל הכל את הקמח
מערבבים ליצירת בצק אחיד
מוסיפים את המלח עם כף מים
ומערבלים עוד כשתי דקות
מצפים בשמן זית, מכסים טוב, ומכניסים למקרר ללילה, כ 8 שעות
מוציאים מהמקרר ומחלקים ללחמניות במשקל של 80-100 גרם
מעצבים ומניחים על תבנית מרופדת בניר אפייה
מכסים ומתפיחים כשעה
מדליקים תנור ל 190 מעלות
מורחים ביצה ומפזרים סומסום
חורצים ומכניסים לתנור
מוציאים כאשר תחתית הלחמניה משמיעה צליל חלול
בתיאבון
אם הכנתם את המתכון שלי, אשמח שתפרגנו ותתייגו אותי @מלכת המטבח עידית קוסטיצקי טישל- בפייסבוק ו @kitchenqueen.idit- באינסטגרם
חורצים
]]>
עוגיות שוקולד צ'יפס (עוגיות חיילים) של סבתא יהודית
רוצים לדעת למה קוראים להן "עוגיות חיילים"
בגלל שסבתא יהודית, הייתה שולחת אותם לכל החיילים בסביבתה, וכל החיילים אהבו אותן עד מאוד
כל יום שישי, הייתה סבתא יהודית, נעמדת עם 4 תבניות, ומכינה 2 קופסאות גדולות, אחת הייתה נאכלת עוד באותו היום, ואחת נשלחת עם החייל, לשמח אותו ואת החברים שלו
ההכנה שלהן, היא פשוטה ביותר, כי אלו המתכונים שהיא הכי אהבה, מערבבים את כל הנוזלים ואז את הקמח, מחלקים לכדורים קטנים ואופים, זהו
מצרכים:
200 גר' חמאה רכה
3/4 כוס סוכר
¾ כוס סוכר חום
2 ביצים גדולות
תמצית וניל - כפית 1
סודה לשתיה - כפית 1
קמח - 2 וחצי כוסות
מלח - רבע כפית
שוקולד צ'יפס משובח - 100 גר
אופן ההכנה:
לקערת המיקסר, מוסיפים את הביצים, החמאה, התמצית וניל, הסודה לשתייה והסוכר (שני הסוגים) ומערבבים טוב
מוסיפים את כל כמות הקמח (לא תוך כדי ערבוב), ומערבבים בפולסים קצרים, רק עד שכל הקמח נעלם מהעיניים, לא להמשיך עוד ועוד
לרפד 2 תבניות, בנייר אפייה
ליצור כדורים קטנים, בגודל של כדורי שוקולד בגן, ולהניח על התבניות, במרחק קטו אחת מהשניה
לחמם תנור ל 180 מעלות
להכניס את התבניות לכ 15 דקות, ולבדוק מידיי פעם, אם הן מוכנות, הן עלולות להישרף מהר, ראו הוזהרתם
מוציאים ומקררים
בתיאבון
גרנולה ביתית מהירת הכנה, בריאה וטעימה מאוד
מתאימה מאוד לארוחת בוקר/ערב, בתוספת יוגורט ופירות העונה
מצרכים
3 כוסות שיבולת שועל- לא מהירת הכנה
1 כוס שקדים מולבנים חצויים/פרוסים
1 כוס גרעיני חמניה
1 כוס גרעיני דלעת
0.5 כוס סומסום
2 כפות סוכר חום
1 כפית קינמון
בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים היבשים ומוסיפים
0.5 כוס סילאן טבעי
0.25 כוס שמן צמחי
מערבבים הכל שוב, עד לפיזור מלא של הסילאן והשמן
שופכים לתוך תבנית גדולה, משטחים בעדינות, בלי דחיסה, ואופים בחום של 180 מעלות, כ-20-30 דקות, כאשר מידי חמש דקות, מערבבים, למניעת חריכה של הצדדים
מוציאים מהתנור ומערבבים פנימה
1 כוס של פירות יבשים קטנים או חתוכים
מקררים ומעבירים לצנצנות אטומות
בתיאבון
ריזוטו תמיד נראה ממש קשה להכנה, להיפך, תנסו ותבינו כמה שזה קל וטעים
מצרכים
חבילה אחת של פטריות יער, פרוסות
אחד בצל יבש חתוך לקוביות
שתי שיני שום קצוצות
כוס אורז מיוחד לריזוטו
מעט אגוז מוסקט מגורר, פלפל שחור, מלח ים
כ 6 כוסות ציר עוף/ירקות, חמות
כוס וחצי יין לבן טוב
מאתיים גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
אופן ההכנה
בסיר רחב וכבד, מחממים מעט שמן זית, מוסיפים את הבצל, עד להזהבה קלה
ואח"כ את השום והפטריות
מוסיפים את התבלינים
לאחר כ 5 דק׳, מוסיפים את האורז ומערבבים כדקה
מוסיפים את היין
ומערבבים כל הזמן (זה הסוד בריזוטו), ברגע שנגמרו לחלוטין הנוזלים בסיר, מוסיפים
כוס וחצי ציר, מערבבים, וכך הלאה
מידיי פעם טועמים, בכדי לבדוק את רכות האורז
לבסוף מוסיפים את הגבינה, מערבבים ומגישים
בתיאבון
]]>