קרם שוקולד-אנחנו מורחים אותו בפסח על עוגת מצות
קרם שוקולד
אנחנו, במשפחה קוראים לו, קרם השוקולד של סבתא רחל, מכיוון שהוא משמש למריחת "עוגת המצות" של פסח, ואמא שלי מכינה אותו, רק לקראת פסח.
אז השנה, בצל הקורונה, והביתיות המצומצמת, לא היתה לי ברירה, והכנתי אותו.
טעים
גורם לגעגועים ומחשבות
ומשמח מאוד
מצרכים
3 כוסות סוכר
4 ביצים בינוניות
1 כוס קקאו מומס במעט מים חמים
200 ג' שוקולד מריר
1-2 כפות ברנדי/ליקר אחר
300 ג' חמאה
אופן ההכנה
מערבבים בסיר, את הקקאו עם מעט מים חמים, עד שנוצר קרם סמיך מאוד.
מוסיפים ביצים, סוכר וליקר, ומערבבים טוב טוב.
מניחים על אש נמוכה, וממשיכים לערבב עד שכל הסוכר נמס.
מוסיפים את השוקולד והחמאה.
תוך כדי ערבוב, יש להגיע עם הקרם, לטמפ' של 86 מעלות, לשם פיסטור הביצים.
לשפוך לצנצנת נקיה
ולשמור במקרר
אופן הכנת עוגת מצות שוקולד
לטבול מצה שלמה ביין אדום מתוק
להניח על צלחת מרובעת
ולמרוח שכבה דקה של קרם
להניח מעל עוד מצה טבולה ביין
ושוב למרוח בשוקולד
ככה כשש שכבות
למעלה למרוח שוקולד ואם רוצים אגוזים/קוקוס