סטייק אננס ספייסי

 

כששירי, ממגזין מנטה, פנתה אליי, להכין מתכוני פרי מלוחים, ישר קפצתי על המציאה, והמוח שלי, החל לראות צבעים, טעמים וצורות, מכאן הדרך היתה קצרה לבית האריזה של דן וזיו, שכניי החקלאים, שמגדלים אננס משובח, קניתי, ניסיתי, דייקתי טעמים והנה המתכון לפניכם

ארוחה צמחונית משובחת

החומרים

אננס אחד מקולף ופרוס ל 8

מלח גס ופלפל שחור

כפית צ'ילי גרוס גס

שתי כפות שמן זית

שתי שיני שום קצוצות

ס"מ וחצי ג'ינג'ר טרי קצוץ

כפית קליפת לימון/תפוז מגורדת

חמישה ענפי רוזמרין טרי

כף סילאן

כף רוטב סויה 

שתי כפות אגוזי מלך שבורים

 

להגשה

כוס פולי סויה קלופים וחלוטים

פלפל צ'ילי אדום פרוס דק

 

אופן ההכנה

מחממים מחבת רחבה וקולים קלות את המלח הגס, הפלפל והצ'ילי

יוצקים על התבלינים את שמן הזית, מוסיפים את השום, הג'ינג'ר וקליפת הלימון, ומטגנים מספר שניות

מוסיפים למחבת את הרוזמרין, אגוזי המלך, הסילאן והסויה

מכניסים לחמבת את פרוסות האננס, ומצפים אותן ברוטב, משני הצדדים

מסדרים את פרוסות האננס בצלחת הגשה, יוצקים מעל את נוזליי הצלייה, מפזרים מלמעלה את פוליי הסויה (אדממה) ואת הצ'ילי הטרי

 

בתיאבון