לחמניות רכות וטעימות
לכבוד בר המצווה של בני הקטן, איתמר, החלטתי להכין לחמניות המבורגר, תוצרת בית...יצאו סוף, הנה המתכון
12 יח‘ של 80 ג‘
500 ג‘ קמח לחם
300 ג‘ מים בטמפ‘ החדר
8 ג‘ שמרים יבשים
40 ג‘ שמן זית/תירס/חמניות
40 ג‘ סוכר
לציפויי: חלמון ביצה מדולל במעט מים וסומסום
אופן ההכנה:
לקערת המיקסר מכניסים את כל הנוזלים, ולבסוף את השמרים והקמח, ללא המלח והשמן.
מערבלים 3 דק‘ במהירות נמוכה, מוסיפים את השמן והמלח באיטיות, ולשים עוד 3 דק‘ במהירות בינונית.
מניחים בקערה משומנת, ומתפיחים כשעה במקרר.
מקפלים, ומורידים נפח, ומכניסים לעוד שעה למקרר, להתפחה נוספת ואחרונה.
מוציאים מהמקרר ומחלקים לכדורים של 80 ג‘, בלי להוריד את הנפח של הבצק.
מסדרים במרחק מספיק, בתוך תבנית, מורחים בביצה ומצפים בסומסום.
מתפיחים לפחות חצי שעה עד שעה
מכניסים לתנור שחומם מראש (190 מעלות)
מרססים במעט מים וסוגרים.
אופים כ 20-30 דק‘.
בתיאבון