לחמניות ללא גלוטן

לעיתים רבות, אני מתבקשת לתת מתכון טוב ללחמניות ללא גלוטן, אז ניסיתי, ויצאו ממש מוצלחות, טעימות ומשמשות תחליף ממש ראוי לרגישים לגלוטן וצליאקים

 

מצרכים

500 גרם קמח רב תחליטי ללא גלוטן

300 גרם מים בטמפרטורת החדר

8 גרם שמרים יבשים

35 גרם שמן זית איכותי

30 גרם סוכר

10 גרם מלח דק

לציפויי אפשר ביצה עם סומסום

 

אופן ההכנה

בקערת המיקסר שמים קודם את הנוזלים, הסוכר, השמרים ומעל הכל את הקמח

מערבבים ליצירת בצק אחיד 

מוסיפים את המלח עם כף מים

ומערבלים עוד כשתי דקות

מצפים בשמן זית, מכסים טוב, ומכניסים למקרר ללילה, כ 8 שעות

מוציאים מהמקרר ומחלקים ללחמניות במשקל של 80-100 גרם

מעצבים ומניחים על תבנית מרופדת בניר אפייה

מכסים ומתפיחים כשעה

מדליקים תנור ל 190 מעלות

מורחים ביצה ומפזרים סומסום

חורצים ומכניסים לתנור

מוציאים כאשר תחתית הלחמניה משמיעה צליל חלול

 

בתיאבון

 

אם הכנתם את המתכון שלי, אשמח שתפרגנו  ותתייגו אותי @מלכת המטבח עידית קוסטיצקי טישל- בפייסבוק ו @kitchenqueen.idit- באינסטגרם

חורצים