לחמניות ללא גלוטן
לעיתים רבות, אני מתבקשת לתת מתכון טוב ללחמניות ללא גלוטן, אז ניסיתי, ויצאו ממש מוצלחות, טעימות ומשמשות תחליף ממש ראוי לרגישים לגלוטן וצליאקים
מצרכים
500 גרם קמח רב תחליתי ללא גלוטן
300 גרם מים בטמפרטורת החדר
8 גרם שמרים יבשים
35 גרם שמן זית איכותי
30 גרם סוכר
10 גרם מלח דק
לציפויי אפשר ביצה עם סומסום
אופן ההכנה
בקערת המיקסר שמים קודם את הנוזלים, הסוכר, השמרים ומעל הכל את הקמח
מערבבים ליצירת בצק אחיד
מוסיפים את המלח עם כף מים
ומערבלים עוד כשתי דקות
מצפים בשמן זית, מכסים טוב, ומכניסים למקרר ללילה, כ 8 שעות
מוציאים מהמקרר ומחלקים ללחמניות במשקל של 80-100 גרם
מעצבים ומניחים על תבנית מרופדת בניר אפייה
מכסים ומתפיחים כשעה
מדליקים תנור ל 190 מעלות
מורחים ביצה ומפזרים סומסום
חורצים ומכניסים לתנור
מוציאים כאשר תחתית הלחמניה משמיעה צליל חלול
בתיאבון
אם הכנתם את המתכון שלי, אשמח שתפרגנו ותתייגו אותי @מלכת המטבח עידית קוסטיצקי טישל- בפייסבוק ו @kitchenqueen.idit- באינסטגרם
חורצים